Геј адвокат… Стрејт дизајнерка… И двајца урнебесно смешни егоманијаци кои се врткаа околу нив! BTW ако не прашувате нас последните двајца дефинитивно ни се фаворитите.

Will & Grace беше повеќе од комедија, ја промени телевизијата и воопшто нашата култура, засекогаш. На 21 септември, 1998 година, на Ен-Би-Си дебитираше шоуто што ги смени умовите на луѓето за тоа што значи да се биде геј.

Серијата има освоено 16 Еми награди, 83 номинации и беше една од највисоко рангираните досега. Нам толку многу ни недостига оваа серија што искрено преминува во болка чувството што повеќе не се на малите екрани! Во продолжение видео со грешки од серијата 🙂