Beyonce без никаква претходна промоција го пушти во продажба албумот „Beyonce“, ексклузивно на iTunes. Неколку денови подоцна албумот руши рекорди во продажба. Потегот на дивата да не го промовира албумот се покажа како вистински. Досега се продадени повеќе од 828,000 копии или повеќе од 617,000 продадени копии само во САД, што го прави најбрзо продаван албум на iTunes на сите времиња.

Billboard објави дека „Beyonce“ само во првите три часа од почетокот на продажбата се продал во повеќе од 80,000 копии. На бројките им помага и фактот што песните од албумот не се достапни за купување посебно како синглови.

„Beyonce“ содржи 14 песни и 17 видео спота. Истиот вклучува соработки со Drake, Frank Ocean, сопругот Jay Z и ќерката Blue Ivy.

Подолу по 30 секунди од сите видеа вклучени на албумот.