И оваа сезона, во претпоследната епизода, пред големото финале на RuPaul’s Drag Race не беше елиминиран ниту еден од натпреварувачите.

За прв пат годинава во финалето влегува и декларирана транс-жена, т.е. Пеперминт. Покрај Пеперминт, за борба за круната на „геј олимписките игри“ влегоа и Саша Валур, Шеј Куле и Тринити Тејлор.

РуПол повика на гласање од страна на фановите на социјалните мрежи, користејќи ги хештаговите подолу.

Шеј Куле, #TeamShea

 

Саша Велур, #TeamSasha

Пеперминт, #TeamPeppermint

 

Тринити Тејлор, #TeamTrinity