Credence ќе го менува начинот на кој геј карактерите се прикажани на филмското платно. Режисерот на филмот бара помош преку кампања на IndieGogo за како што се вели во описот: „да се доврши првиот научно-фантастичен филм кој ќе го предизвика начинот на кој ЛГБТ луѓето се прикажани на филм“.

„Credence“ е филм во кој опстанокот на луѓто зависи од нивното евакуирање на други планети соодветни за живот. Сепак, место во ракетите за транспорт има само за деца и тоа на богатите. Во филмот двајцата геј татковци ќе жртвуваат се што поседуваат да го спасат животот на својата ќерка, а и животот на целата човечка раса.

Во продолжение првиот трејлер