Гигантот за производство и продажба на сладолед, “Бен енд Џерис”, повеќе нема да служи две топчиња сладолед од истиот вкус, се додека австралиските власти не ги легализираат истополовите бракови во државата.

Покрај ваквата одлука за протест, компанијата во сите продажни места постави поштенски сандачиња во боите на виножитото, преку кои гостите ќе можат да им пишат на нивните претставници во парламентот и извршат дополнителен притисок за решавање на брачниот статус на истополовите двојки.


*им се восхитуваме на креативноста и храброста*