Научниците открија дека еден од десет геј мажи ги привлекуваат стрејт мажи и би сакале да спијат со нив како би ги реализирале своите фантазии.

Во истражување, објавено во Психологија на сексуалната ориентација и родов диверзитет, дошле го заклучок дека еден од 10 геј мажи, на веб страници за средби, во случајов М4М секцијата на Креглист, бараат партнер кој не се идентификува како геј.

Истражувачите во процесот прегледале околу 1.200 огласи за средби и веруваат дека ваквата појава е резултат на потребата да се задоволи одредена фантазија или поради тоа што им дозволува на затворено геј мажите да бараат други за анонимни сексуални средби.

Авторот на студијата дополнува дека е потребно подлабоко истражување да се дојде до процентот на мажи кои успешно пронашле стрејт маж.