На 31-ви август, во Брлин, Германија ќе се одржи протест под мотото „Проговори, доста ни е!“. Протестот е во знак на револт по потпишувањето на Законот од страна на Путин, кој забранува било каква јавна ЛГБТ промоција во неутрала или позитивна смисла.

Во вакви моменти е невозможнно а да не се запрашаш, каде е македонската критичка маса?