Во пресрет на сегашните најави за уставни измени во однос на бракот и брачната заедница, веста дека тие ќе се дефинираат како институции исклучиво меѓу маж и жена ги разбранува социјалните мрежи, форуми, сајтови па дури и некои национални вести. Прашањето е колку се брануваат граѓаните?

Дали се бранува онаа домаќинка која седи пред телевизорот и чека да поминат вестите за да почне турската серија ,,Имитација на животот”? Дали се бранува оној мајстор кој по цел ден чука со чукот и си има поставено телевизорче само за да ги гледа вестите? Или, пак оние ,,либералните студенти”? Не, нив не ги засега! Единствените што не засега сме ние- хомосексуалците. Зошто? Затоа што можам душата да си ја ставам на клада дека повеќе од 50% од народот во оваа држава не знае што значи дефинирањето на бракот како заедница само меѓу маж и жена и со која цел се прави тоа, а уште помалку што е тоа вонбрачна заедница и зошто таа се дефинира како институција и тоа исклучиво меѓу маж и жена! Домаќинке, мајсторе, вашето незнаење, неинформираност, вашата неедукација и незаинтересираност се хомофобични!

Се прашувам, дали истите тие луѓе кои седат мирни и слушаат некои си вести како се дефинира бракот, исто така ќе седат мирни доколку на вести се каже дека се донесува закон за легализација на истополните бракови ? Или еве, не мора да биде легализација на истополови бракови, нека биде некој си закон против дискриминација на хомосексуалците на работно место или пак анти-дискриминаторски закон за хомосексуалците во сите области. Не, нема да седат мирни. Најверојатно ќе ги грабнат знамињата македонски и ќе цитираат патриотски, традиционални песни и ќе ја интерпретираат секоја можна анти-геј изјава. Абе луѓе, до кога тој самоуништувачки синдром ? До кога вие родителите на хомосексуалноста ќе си ги побивате вашите чеда на секој можен начин?

Неминовно е да ги забележам лицата на пратениците во парламентот кога им се додели предлогот од владата за уставните измени. Секој од нив, сам по себе е за или против оваа иницијатива, но, овде веќе нема ЗА или ПРОТИВ, овде владее она диктаторското МОРАШ! Би сакал да ги прашам сите хетеросексуалци кои се строги опоненти, како, на кој начин сте вие загрозени од било каков статус на хомосексуалците ? Да не ви е страв дека ова е некаква епидемија па може да ве покоси ? Толку сте несигурни во себе ? Не заборавајте дека вие сте тие кои ги раѓате хомосексуалците. Секако, првите контра-аргументи се ,,Моето дете не може и не смее да гледа како двајца мажи или две жени се љубат ” или пак она траги-комичното ,,Хомосексуалците се креатори на ХИВ и Сида”. Има вистина во тоа дека хомосексуалците го пренесуваат ХИВ вирусот и докажано е дека со анален секс тој се пренесува многу побрзо, иако се работи за размената на течности, односно на крв, а не на тоа каков е односот. Па сепак, дури и да е така, а како тогаш вие строгите хетеросексуалци сте го добиле вирусот? Ќе ставам само смајли, иако ама воопшто не е смешно, трагично е!!! А пак што се однесува до тоа дали сакаш или не сакаш твоето дете да види таква ,,појава”, знај родителу дека тоа дете и без да види таква појава може да израсне во личност со емоции и сексуални фантазии кон истиот пол. Всушност, ако до сега било скриено и невидливо, а каде тоа хомосексуалците биле изложени на оваа “појава“, како се “навлекле“ на хомосексуализмот?!

Сума сумарум, нигде, во никоја демократска држава, правата на малцинствата не треба и не смеат да бидат оспорувани од страна на мнозинството, освен ако не е директно засегнато од бараното право.