Со билборд „Исус имал двајца татковци и се покажа добро“ англиканската црква Св. Џон од Канада сугерира дека хомосексуализмот е во ред.

Исус е син божји не учи христијанството, но за него цели 33 години на Земјата се грижел сопругот на неговата мајка, Јосиф.

Сопругата на свештеникот Данкан Лион во телефонски разговор за „The Blaze“ изјавила дека пораката е поставена пред црквата во Онтарио и дека мотивот зад истата е очигледен.

„Сигурна сум дека можете и самите да сфатите“ рекла таа во разговорот.