Мадона за Buzzfeed си поиграла асоцијации, а кељот кој бил една од понудените асоцијации го нарекла геј. Фановите веднаш реагирале на употребата на зборот геј во негативна конотација.

Еден од нив напишал „Велејки дека кељот е геј, нѐ убедува дека не сака кељ, што значи дека е навреда. Уморен сум да слушам како се употребува „геј“ во негативна конотација“

Ејб Гурко од Лос Анџелес застанал во обрана на кралицата на попот изјавувајќи „Мадона е под критика на геј луѓето затоа што го нарекла кељот геј. Навистина? Геј заедницата е преосетлива и треба да престане да се однесува премногу геј!“

Madonna-CRED-Buzzfeed