Премиерот Зоран Заев присуствуваше и зеде збор на прославата во организација на ЛГБТИ Центарот за поддршка по повод 5 години од постоењето на организацијата.

На пославата за прв пат во Македонија, Премиер искажа јавна поддршка за ЛГБТИ+ заедницата, најавувајќи нов Закон за заштита од дискриминација во кој ќе бидат вклучени и квир лицата.

Покрај присуството, дел од медиумите напишаа и дека Премиерот остварил донација за „Сигурна куќа“, шелтер центарот за ЛГБТИ+ лица, кој неодамна беше отворен во Скопје.

(Сликите се превземени од LGBTI.mk)