Водителското дуо на Breаkfast Buzz, њујоршко радио шоу, Кимберли Реј и Бери Бекс се избркани од работа поради трансфобични изјави во етер.

Во својата емисија водителите биеле шега на сметка на трансродовите лица нарекувајќи ги „nut jobs“ (лудаци). Покрај другото, ја исмевале и одлуката на градот Рочестер да ги покрива медицинските трошоци за своите вработени кои се одлучиле на промена на полот.

Во трансфобичниот сегмент водителите ја вртеле „Dude looks like a lady“ (Момаков личи на дама) од Аеросмит, прашувајќи се дали воопшто има потреба од здравствена заштита за трансексуалците.

Овие двајца добро би му легнале на македонскиот публикум. Мириса на ново вечерно шоу на некоја од домашниве национални телевизии.