Во Англија се празнува одлуката за легализирање на истополови бракови која на сила стапува на полноќ. По наредба на заменик-премиерот Ник Клег, а во знак на празнување на ова огромно достигнување, знамето во боите на виножитото, со кое се поистоветуваат припадниците на ЛГБТИ заедницата, се до понеделник ќе се вее над Whitehall.

{filename}

{filename}