Путин, низ разговор за руската војската, изјавил дека би одбил да се тушира до геј маж доколку се најде, во подморница, заглавен со него.

На прашањето дали би се капел до маж за кого знае дека е геј, неговиот одговор на ничие изненадување бил, “Па, би избрал да не се туширам со него, зошто да го провоцирам?”

“Јас сум џудо мастер и САМБО мастер исто така”, додавајќи “Како глава на државата, верувам дека моја обврска е да ги почитувам традиционалните и семејни вредности.” изјавил Путин во интервјуто со режисерот Оливер Стоун.