Едно од најпозитивните лица од телевизиската фела. Продуцент на дефинитивно најпопуларните телевизиски шоуа во светот. Најдобриот геј другар на Керен Вокер (Меган Мулали), како во шоуто така и во приватниот живот кој најдобро го познаваме како Џек МекФарленд од „Вил и Грејс“. Харизматичниот Шон Хејс од оваа есен повторно се враќа на тв екраните со нова геј улога. Како дел од ТВ серијалот „Sean Saves The World“ (Шон го спасува светот), Шон ќе ја богати програмата на американската телевизиска мрежа ЕнБиСи.

Шоуто е фокусирано на Шон и неговиот „обид“ да се биде родител на 14-годишна тинејџерка. Штотуку доселен истовремено се справува со строгиот шеф на работа и неговата невозможна мајка.

Се очекува шоуто да привлече голема гледаност, а ние пак стискаме палци делумно да го оствари успехот на „Вил и Грејс“. Неоспорувајќи ги неговите актерски способности и начинот на кој умее да ја привлече публиката, Шон Хејс е актер кој дефинитивно ќе го засакате од прво гледање… или ќе го мразите цел живот.