Овој пат во сафари парк во Израел, двојката пингвини која до сега се мислело дека се машко и женско, по направените крвни анализи се покажа дека се работи за две женки.

Суки и Чупчикони се пингвини од расата пингвини со црни стапала и е невозможно само со гледање да се каже од каков пол се. Поради односот и големината на Чупчикони, чуварите во сафари паркот претпоставувале дека се работи за машко. Се до направените крвни анализи. Тие додаваат и дека во паркот има доволно мажјаци, па така идејата дека се заедно поради недостаток од мажјаци отпаѓа.

Суки и Чипчикони сеуште немаат заедничко гнездо, но се забележани како заедно собираат гранки и истото го подготвуваат.

Истополови врски кај животни во официјални записи се забележани уште во далечната 1911 година.